Krydsfiner – alt du behøver at vide

Krydsfiner er et meget brugt byggemateriale til blandt andet lofter, gulvbelægning, møbler og køkkenelementer. En krydsfinerplade består af mange træplader, der er limet sammen på kryds og tværs. Det skaber en meget hårdfør plade, der kan holde til meget. Her i artiklen går vi mere i dybden med krydsfiner.

Hvordan laver man finerplader?

Som vi kort var inde på i introen, så består krydsfiner af flere lag finer. Når pladen fremstilles limer man disse lag sammen, og så ligger man dem vinkelret ovenpå hinanden. Årsagen til at pladerne skal lægges vinkelret er, at det gør pladen mere stabil. Afhængig af hvor stærk pladen skal være, kan man bruge flere plader inderst i pladen. Man ser ikke de inderste lag, og derfor er det reelt set ligegyldigt, hvordan de ser ud. Går du i dit lokale byggemarked vil du helt sikkert også kunne finde krydsfinerplader i forskellige størrelser og tykkelser.

Hvad kan jeg bruge krydsfiner til?

Krydsfiner er et velbrugt materiale i mange ting. For eksempel bruges krydsfiner i forbindelse med taglægning, vægbeklædning, som underlag i gulve, til lofter og til møbler. Det gode ved en finerplade er, at den er nem at arbejde med, og derfor kan den hurtigt og let beskæres til. Derfor bliver den brugt flittigt af mange håndværkere.

Gode råd inden valg af krydsfiner

Hvis du har besluttet dig for at gøre brug af krydsfiner til dit byggeprojekt, så får du her nogle gode råd til, hvordan du vælger den rigtige plade. Først og fremmest skal du sikre dig, at du ved hvilken størrelse og tykkelse, du skal bruge. Skal du for eksempel bruge finerplader som vægbeklædning, så få målt grundigt af, så du ved hvor mange plader du skal bruge. Som det næste skridt skal du se, hvor du kan finde de bedste krydsfiner til en billig pris. Det er altid en god idé at køre rundt i de forskellige byggemarkeder for at se, hvor du kan finde pladen billigst. Det er sjældent krydsfiner skal være synlige, og derfor kan det også være en fin idé at kigge efter finerplader på internettet. Her er mange byggemarkeder, der tilbyder krydsfiner til fordelagtige priser.

Hvis du skal dække en større flade med krydsfiner, så se om du ikke kan få pladerne fra den samme levering fra byggemarkedets leverandør. Så vil der nemlig være en større chance for, at der kommer fra den samme produktion. Dermed vil træet ligne hinanden mere, og det er kun en fordel, hvis pladerne skal være synlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *